Wist je dat….

Het Wegwijs Lokaal al vanaf het begin dat Zeeuwsche Zoute op de markt kwam een van de verkooppunten is?

Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute® blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer nieuw leven in. Zeeuwsche Zoute past perfect in ons concept. Zeeuwsche Zoute is constant bezig haar bedrijfsvoering te innoveren en circulair te maken.

Wij verkopen de luxe potjes, (navul)zakjes en de molens.

* De molens zijn gemaakt van glas en volledig biologisch afbreekbaar bioplastic. Zeeuwsche Zoute is daarmee de eerste die dit op de Nederlandse markt brengt en zet hiermee de eerste stappen in haar missie om duurzaam en op termijn volledig circulair te produceren. Eerder was het zout, gewonnen uit de Oosterschelde, al te verkrijgen in een luxe cadeauverpakking en een glazen pot. 

Glazen zoutmolen met maïsdop
De zoutmolen is opgebouwd uit een glazen houder en een speciale dop die gemaakt is van bioplastic. Hiermee bestaat de verpakking dus voornamelijk uit natuurlijke grondstoffen. De dop van deze zoutmolen is gemaakt van maïs. Hierdoor is de verpakking op een duurzame manier gemaakt en kan deze ook weer biologisch afgebroken worden. Het speciale design van het maalsysteem zorgt ervoor dat de zoutkristallen van Zeeuwsche Zoute perfect fijn worden gemalen. De maïsdop kan bij het plastic afval en de houder mag naar de glasbak.

*Bron: Zeeuwsschezoute.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *