Wegwijs Lokaal 2.0

April 2019 ben ik begonnen met het Wegwijs Lokaal. Een winkel in het hart van het pittoreske Sint Maartensdijk, centraal op het eiland Tholen. Het assortiment van het Wegwijs Lokaal bestaat op dit moment hoofdzakelijk uit (typisch) Zeeuwse streekproducten. Tholen schuurt tegen de Brabantse Wal aan en daarom zijn er ook producten uit deze regio verkrijgbaar. Hiermee voldoen we aan een van onze kernwaarden (lokaal). Hiernaast hanteren wij ambachtelijk, biologisch en maatschappelijk verantwoord als kernwaarden. Naast de verkoop van (Zeeuwse) streekproducten fungeert, in nauwe samenwerking met de gemeente Tholen, het Wegwijs Lokaal als Toeristisch Informatie Punt Tholen (TIPT).

Mogelijkheden:

Een nog breder streekproducten assortiment aangevuld met andere assortiment-groepen die er nu gemist worden in onze stad. Met meer binnenruimte is er de mogelijkheid om een aantal zitplaatsen te realiseren om op het gemak rond te kijken. Of om heerlijk te onthaasten, te lezen en/of een praatje te maken met die en gene. En dat alles onder het genot van een natje en een droogje. Op termijn is er een mogelijkheid om dit door te trekken naar de achtertuin om in de schaduw of het zonnetje te genieten en te onthaasten op ons Onthaast Terras.

UPDATE oktober 2021:

Inmiddels zijn we sinds 9 juli 2021 geopend op onze nieuwe locatie aan de Kaaistraat. En we kunnen wel zeggen met succes. Het zomerseizoen wisten velen ons nieuwe Lokaal te vinden. Iedereen die ons ‘oude’ Lokaal kende was en is enthousiast over het resultaat wat wij in korte tijd neergezet hebben. De huiskamer-achtige sfeer hebben we mee kunnen nemen naar onze nieuwe locatie aan de Kaaistraat 11. Nu zijn we zover dat we steeds meer gebruik kunnen (gaan) maken van ons ruimere Lokaal. Meer tafels en stoelen (op gepaste afstand van elkaar) om een ieder die daar zin in heeft te laten genieten van een lekker bakkie verse koffie, cappuccino, espresso en/of thee.

De nabije toekomst:

We hebben onszelf nog meer in de mooie wereld van de thee verdiept. Een aantal van onze prachtige losse biologische theeën komen van Senzatea maar het merendeel komt van onze huisleverancier De Theefabriek. Op het moment hebben we een mooi degelijk assortiment aan losse theeën. Een assortiment dat zeker nog uitbreiding gaat krijgen. Een aantal van deze theesmaken staan niet alleen op onze theekaart maar zijn ook verpakt te koop. Speciaal verpakt door Puur Tafelen. Uiteraard bieden we ook nog de ‘gewone’ zakjes thee aan.

High-tea:

Nu we de ruimte hebben kunnen we meer aanbieden dan alleen maar thee en/of koffie. Een smakelijke lunch (nu alleen nog op reservering) en/of een lekker verzorgde High-tea, deze is alleen op reservering mogelijk. Het mooie is dat wij deze High-tea niet alleen op de ‘ouderwetse of normale’ manier aan kunnen bieden maar ook in een vegetarische of veganistische variant. Dus voor een ieder wat wils :). Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.